2022
2. félév: 
 • Novemberben az újonnan nyílt Néprajzi Múzeumban jártunk! Köszönjük a tárlatvezetést.
 • Október 8-án Győrben kirándultunk. Egy kis beszámoló az élménydús napról itt 🙂
 • Az új tanévet egy fantasztikus martonvásári kirándulással kezdtük: az egykori Magyar Népdal Napja nyomdokain szervezett Trilla Fesztiválon jártunk, ahol Szalóki Ági, valamint Lakatos Mónika és a Romanimo koncertjeit hallgathattuk.
1. félév: 
 • Június 17-én tartottuk hagyományos, tanévzáró koncertünket a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, ahol összes tanítványunk fellépett. A koncertet követően került sor egyesületünk éves közgyűlésére, amelynek keretében új vezetőséget választottunk. Köszönjük eddigi elnökünk, Erdős Katalin sok-sok éves, fáradhatatlan munkáját!!!
 • Június 9-én a Koreai Kulturális Központ előadótermében a koreai–magyar barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezmény 130 éves évfordulója alkalmából megrendezett, "Nemzetközi koncert a koreai és magyar fogyatékossággal élő személyek közötti kulturális kapcsolatok jegyében" című előadáson léphetett színpadra a Parafónia! Köszönjük a szervezést és a meghívást!
 • Május 28-án "Pam-PARA-pam" címmel közös családi koncertet adott a Parafónia az Óbudai Danubia Zenekarral a Budapest Music Centerben a Kalandra fül! Fesztiválon!
 • Május 22-én a Magyar Zene Házának zenetörténeti kiállításán jártunk.
 • Május 5-én a Baltazár Színházban lépett fel a Parafónia az Esélyegyenlségi napon. Köszönjük a meghívást!
 • Hosszú idő után végre felléphettünk! 🙂 Március 18-án Tavaszköszöntő koncertet tartottunk a Tutta Forza zenekarral közösen, ez alkalomból készített velünk riportot a kőbányai TV10, amit az alábbi linken lehet megnézni.
 • Hosszú idő után januárban végre "beválthatták" fiataljaink a még 2019-es karácsonyi ajándékukat: az Erkel színház Operatúráján jártunk Papagenoval 😊 Miközben sok érdekességet megtudtunk az operák világáról, és bejártuk az épület minden zugát, mindenki remekül szórakozott, és végül Papagenat is megtaláltuk 🙂 A bő másfél órás kiváló programot csak szívből ajánlani tudjuk! - KÉPEK
 
 
2020-2021
 • Koncertekre nemcsak fellépni, de másokat hallgatni is szoktunk járni.  Egy január végi délelőttön páran az Egyesületből ismét a MÁV zenekar délelőtti matinéján voltunk. Főszereplők kedves, régi ismerősök voltak: SZÉKELY  EDIT /2019 közös koncert a MÁV zenekarral/ és SZÜTS  APOR  / Virtuózok, Kapolcs 2017 / RÁNKI  GYÖRGY: POMÁDÉ  KIRÁLY ÚJ RUHÁJA. Kellemes délelőtt, remek szórakozás volt. - KÉPEK
 • Február 21.-én a törökbálinti Zimándy iskolában  lépett fel Paracitera zenekarunk. A következő levél érkezett a szervező tanárnőtől, Katona Ágnestől - néhány képpel illusztrálva: "Itt is szeretném megköszönni, hogy megtiszteltek bennünket. Titkon csak reménykedtem, hogy a gyerekek befogadóak lesznek. Minden várakozásomat felülmúlta, mert olyan ámulattal, érdeklődve figyelték őket még azok a tanulók is, akik bizony nem tudnak megülni a fenekükön. Szóval nagy siker volt." Jó hír, gratuláció Kőrösi Andinak és tanártársainak, Amador Anitának, Juhász Aninak és Bényei Zsuzsának, valamint köszönet az ismét készséges, lelkes, segítő szülőknek! Ismét bebizonyosodott, hogy a Paracitera csapat remek érzékeníytő munkát végez!!
 • Március 1-jén szülinaposainkat ünnepeltük egy kis bowlingozással :) - KÉPEK 
 • 2020. március közepétől határozatlan ideig foglalkozásiank szünetelnek...
 • Mindíg történik valami egyesületünkben, amire büszkék lehetünk: májusban Kőrösi Andrea gyógypedagógus tanárunk / Parafónia, Paracitera, zongora / megkapta gyógyszerész diplomáját is. Szívből gratulálunk neki, sokat dolgozott érte!
 • Bár a járvány miatt március óta áll minden foglalkozásunk , csoportjaink tetszhalott állapotban várják, hogy az órák újra indulhassanak , de azért néha van ÖRÖMHÍR is.
 • Bérczi Zsófi tanítványunk / Parafónia/ újabb kitüntetést kap, ezúttal a XII.kerületi Önkormányzattól: "A XII.kerület sportjáért"  díjjal jutalmazzák kitartását, szorgalmát. Sok szeretettel gratulálunk neki, meg édesanyjának is. Kár, hogy nincs "édesanya díj" is, Eszter is megérdemelné !!!! A díjat 2020. október 19-én vehette át.
 • Újabb sportsiker az egyesületünkben! Bozán Berci / Parafónia / 2020. októberben indult a Budapest - Spar maraton futóversenyen, ahol sikerrel teljesítette az 5 km-es távot. Gratulálunk neki !!!
 • 2021. őszén idnulhattak újra foglalkozásiank, koncertet sajnos nem tarthattunk...
2019
2. félév:
 • Július elején a budapesti Füvészkertben kirándultunk. - KÉPEK  
 • Fáradtan, de boldogan érkezett vissza a csapat a Művészetek völgyéből. Nagyon tartalmas és kellemes öt napot töltöttünk együtt Fabényi Rékával, zenei "mindenesünkkel" Horváth Borival és az elmúlt hónapokban zenei segítőként beállt szülőkkel, Kiss Icával, Kováts Anikóval, Bujdos Franciskával. Pár napra csatlakoztak hozzánk Amador Anita és Bényei Zsuzsi gyógypedagógusok is. A már sok éves gyakorlat szerint minden nap 3 óra gyakorlás, délután-este meg programok, kirándulások a völgyben, közbeiktatva egy kis déli pihenőt, hogy a 30 fokos kánikulát is bírjuk.
  Lassan másfél évtizede a Parafónia a Művészetek Völgye egyetlen fogyatékkal élők fellépő csoportja és a hagyományokhoz híven ismét a kapolcsi katolikus templomban koncertezhetett július 27-én. Idei vendégünk a csodálatos hangú Navratil Andrea volt.
  Előző nap, pénteken délután pedig a már lassan második otthonunknak számító Monostorapátiban, a katolikus templomban Illés Sándor plébános úr meghívására vehettünk részt az orgonaavató miséjükön. Ide barátaink, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara kísért el minket Pocsai Mária vezényletével.
  A Parafóniát mindkét alkalommal Fabényi Réka vezette.
  A remekül összeállitott műsorokat és a héten megtanult darabok "ősbemutatóját " nagy tapssal, ovációval fogadta a közönség.
  Köszönet és gratuláció minden fiatalunknak, Rékának és a közreműkődő segítőknek.
  Mindenki úgy búcsúzott a Völgytől: Jövőre veletek ugyanitt!
  A Monostorapátiban adott koncert a Zene menüpontban meghallgatható!
 • Mint már sok éve hagyománnyá vált, idén is volt/ak nyári napközis programjaink. Kőrösi Andrea tanárunk, idén Bényei Zsuzsi kolléganőjével júliusban és augusztusban egy-egy hétre maguk köré gyűjtöttek 14-16 gyereket illetve fiatalt.
  A júliusi héten a résztvevők korának ( iskolások )megfelelően gyermekrajzfilm részleteket dolgoztak fel, sokat rajzoltak, énekeltek, ritmusgyakorlatokat csináltak és rajzfilmzene részleteket tanultak be, mindezt be is mutatták a hét záró napján tartott kis koncertjükön. Ügyesek voltak nagyon, egy-egy kifejezetten tehetséges ütőhangszeres gyereket is hallottunk.
  Augusztusban a "felnőttek" gyűltek össze az Andi által kitalált Beethoven hétre. A hetet kis zenetörténelemmel, sok rajzolással, irással kezdték majd sok ének, zene következett. Egy nap a nagysikerü kézműves foglalkozásoké volt. A napokat tombola, kvizjáték , saját maguk által készített Beethoven memory tette változatossá.
  A záró napon itt is bemutatták, mit végeztek a héten: Beethoven V. szimfoniájának kis részletével, a Mormotás fiú dalával meg kisebb dalokkal szórakoztatták a megjelenteket.
  Köszönjük Ladányi Boglárka szülőtársunk egész heti segítségét meg az EON pályázati támogatását.
  Reméljük jövőre is lesz folytatás!
  KÉPEK
 • Az MVM (Magyar Villamos Művek) idén már negyedik alkalommal szervezte meg nagyszabású ún. fúziós koncertjét, ahol a művészet találkozik a jótékonysággal. Az idei koncert augusztus 31-én volt a Szent István Bazilika előtti téren. A koncertnek 3 kedvezményezettje volt, közülük internetes szavazással dőlt el, ki lett a szerencsés nyertes, aki pénzbeli támogatásban részesült a jegyárbevételből. A 3 kedvezményezett egyike a mi egyesületünk, A Zene Mindenkié Egyesület volt. Az egy hónapig tartó szavazást végül a Mozgásjavító Óvoda, Általános iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium nyerte. Szívből gratulálunk, jó helyre került a pénz.
  Mi köszönjük az MVM-nek és Balázs Jánoséknak a jelölést és a meghívást a szép koncertre. Megtisztelő volt.
 • Szeptemberben egyesületi fiataljainkkal az év végén kapott ajándék jegyeikkel a MÜPÁ-ban a Recirquel társulat My land című legújabb előadásán voltunk. Fantasztikus "test" és táncszínház, elképesztő mozgáskulturájú fiatalokkal. Az előadás modern, újszerű, de látszólag mindenkit elkápráztatott a látvány, mindehhez Szirtes Edina Mókus háttérzenéje is élvezetes volt. - KÉPEK 
 • Szeptember 21-én Isaszegen járt a Parafónia. A városban igen élénk kulturális és közösségi élet folyik, majdnem minden hétvégén van valamilyen rendezvény a Liget parkban. Ezúttal a Kulturális Örökség Napja, Isaszegi barangoló és egyben érzékenyítési nap alkalmából gyűlt össze a város apraja-nagyja. A rendezvény záró eseménye a 40 perces Parafónia koncert volt. Nagy siker, vastaps, mint mindig, sőt ráadás: a mindig nagyszerü és népszerű Ungharesca! Álljon itt néhány kép, kis izelítő a hangulatról.
 • Október 5-én Tatán jártunk. Hetek óta az első esős nap. De úgy igazán, hol csepergett, hol esett, hol zuhogott. De a társaság mindennel dacolva kisvonatozott, várat nézett, ebédelt, cukrászdázott majd feltettük a koronát a napra. Bejártuk a Fényes tanösvényt okos, érdekes vezetéssel. Jó hangulatú, jó nap volt. - KÉPEK 
 • Már pár éve részt vehetünk az Operakaland nevű mozgalomban. Ez azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban középiskolás fiatalokhoz közelebb vigyék az opera műfaját. Bár mi nem vagyunk iskola, de befogadtak minket is a programsorozatba.
  Október 11-én az Erkel színházban voltunk, Erkel Ferenc Hunyadi László c. operáját nézhettük meg. Élmény volt látni, hogyan fedezik fel fiataljaink az ismerős dallamokat, általuk is ismert történelmi részleteket sőt több operaénekes neve is ismerősén csengett már.
  Kellemes délután volt, megyünk máskor is.
 • Október végén ismét Házimuzsikáltunk. Ezen a napon avattuk a tavalyi Prima támogatásból beszerzett új Roland zongoránkat! - KÉPEK 
 • November 30-án a XV. kerületi Csodavárban lépett fel Paracitera zenekarunk Kőrösi Andi vezetésével. Vidám játékukkal a Csoda családi nap eseményeit színesítették. - KÉPEK
 • December 3-án este a Nemzeti szinházban tartott Jobb velük a világ c. gálaesten a Parafónia is fellépett Fabényi Réka vezetésével. Gyerekeink, zenei segítőink ismét bebizonyították, hogy kiemelkedően  ügyesek, kedvesek fegyelmezettek,ezúttal is  nagy sikert arattak. Nagy gratuláció jár nekik, meg köszönet a segítő szülőknek. - KÉPEK  
 • December 10.-én délelőtt Paracitera zenekarunk Kőrösi Andi vezetésével, folytatva a tavaly megkezdett sorozatot ismét  a Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban vendégeskedett.. Az érzékenyítési nap ezúttal is remekül sikerült. A hagyománnyá váló sorozat  a gimnáziumi diákok kérésére 2020-ban folytatódik !!!! A jó hangulatról tanuskodjon itt néhány felvétel.  
 • December 14.-én szombaton a kőbányai Kőrösi Csoma Kulturális Központban voltunk a Tutta Forza zenekar immár hagyományos Diótörő koncertjén. Remek előadás volt, tehetséges táncos gyerekekkel, jó muzsikusokkal. Gratulálunk Bakó Rollandnak és csapatának. Nagyon köszönjük a meghívást, örülünk, hogy ott lehettünk.
 • December 21-én tartottuk hagyományos karácsonyi koncertünket, amelyen valamennyi növendékünk fellépett. Vendégeink is voltak Gyöngyi Sára és Várai Áron személyében. Igazi közös, vidám örömzenélés volt 🙂 - KÉPEK
1. félév:
 • Január 20.-án "váltottuk be " egyesületi növendékeink karácsonyi ajándékát: MÜPA Berecz András Szenvedélyem a népzene c. matinéműsorán voltunk. A frenetikus műsorban felléptek Berecz András mellett fiai, kollégái, köztük régi, kedves barátaink Navratil Andrea és Demeter László is. Remek délelőtt volt! - KÉPEK 
 • Március 3-án tavaszi "élményajándékként " számos egyesületi tanítványunkkal együtt bowlingoztunk, amit pizzaevéssel és sok növendékünk születésnapjának megünneplésével, nagy tortázással koronáztunk meg. A képek minőségénél sokkal jobb volt a hangulat :-) - K - 
 • Matematikai példa tárgya már voltunk régen, de március 8-án érettségi "tétel" lettünk a Kispesti Waldorf Óvoda Általános Iskola és Gimnáziumban :-) Horváth Bori zenei asszisztensünk művészeti érettségi tárgyának választotta a színeskotta módszert és a Parafónia zenekart :-) Fél órás előadása ( amely nemcsak a száraz szakmai kérdéseket boncolgatta, hanem személyes élményeiről, vicces "melléfogásairól", fiataljainkkal való ismerettségéről is szólt, oldottan, szellemesen ) következett a gyakorlati bemutató. Parafónia zenekarunk Fabényi Réka vezetésével és összes zenei asszisztensünk részvételével parádés 45 perces műsort adott. Réka úgy állította össze a műsort, hogy Horváth Bori majdnem mindegyik számban hegedűjátékával is bemutathatta, mennyire alkalmas a szines kotta módszer a ép és sérült emberek együttmuzsikálására. A koncertnek fantasztikus sikere volt, nekünk élmény volt megtapasztalni,milyen nyitott szellemű, kedves helyen jártunk, ennek megfelelő hallgatósággal. Köszönjük, hogy ott lehettünk. - KÉPEK
 • Május 11.-én újra /Opera/kalandoztunk, ezúttal az Eiffel műhelyházban Kodály Háry Jánosát látta Egyesületünk kis csapata.
 • Május 15-én rendezték az SNI-s gyermekeket oktató iskolák számára az idei fővárosi kulturális fesztivált, ahol néhány növendékünk ismét remekül szerepelt. Ének-zene kategóriában zongorajátékukkal Dudás Balázs aranyérmet, Szabó Benedek ezüstérmet érdemeltek ki.
  Szintén ének-zene kategóriában Izsó Gergő, Paracitera zenekarunk tagja citerajátékáért arany érmet kapott.
  Felkészítő tanáruk Kőrösi Andrea. Mindannyiuknak gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk!
 • Pedagógus nap alkalmából Parafónia zenekarunk vezetője, Fabényi Réka, sok éves tevékenysége elismeréseként Apáczai díjat kapott. Kitüntetéséhez szeretettel gratulálunk!!!
 • A 2018/19-es tanévet egy idézettel zárnánk, ami talán egész Egyesületünkre igaz:
  „Nem vagyunk mindnyájan arra hivatottak, hogy rendkívüli dolgokat hajtsunk végre, hanem arra, hogy nagyon egyszerű hétköznapi munkát végezzünk rendkívüli szeretettel.” / Jean Vanier /
  Évzáró növendék koncertünket június 15-én, szombaton délután a Kőbányai Kőrösi Csoma Kulturális Központ Pódium termében tartottuk.
2018
2. félév: 
 • Július végén a hagyományokhoz híven egy szép hetet töltöttünk el zenei táborban Monostorapátiban. Július 27-én Monostorapátiban, 28-án Kapolcson, mindkét esetben a katolikus templomokban remek hangversenyt adott a Parafónia. Monostorapáitban a hagyományoknak megfelelően a dunaújvárosi Széchenyi Gimnázium vegyeskarával, Kapolcson idén pedig Demeniv Misivel együtt lépett fel a Parafónia. A telt házas koncerteknek mindkét esetben hatalmas sikere volt. Köszönjük a Völgynek, hogy idén is hívtak,köszönjük tanárainknak, muzsikáló fiataljainknak és a velünk fellépő barátainknak is a közös élményt.
 • A nyár folyamán két zenei napközink is volt Andi vezetésével, Anita és Ani közreműkődésével.
 • Szeptember 7-én lehetőségünk volt ellátogatni Boros Misi és a Virtuózok nagykoncertjére a Papp László Arénába, köszönjük a tiszteletjegyeket a Virtuózoknak!
 • Szeptemberben az angyalföldi József Attila Művelődési Házban ebben a formájában utoljára volt megtekinthető Mészáros Annarózsa Muzsikusok félfényben c. tárlata.
 • Egyesületünket szeptember folyamán Prima Primissima Díjra jelölték! 
 • Szeptember 30-án közös operalátogatáson vettünk részt a Művészetek Palotájában - növendékeink a 2017/18-as tanév végén ajándékba kapták a jegyeket.
 • Szeptember hónap dolgozója a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben tanítványunk, Bozán Bertalan. Szívből gratulálunk!
 • Október 26-án barátainkhoz, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarához látogattunk, hogy az egykori és jelenlegi kórustagokkal közös koncerttel ünnepeljük a vegyeskar fennállásának 50 éves jubileumát!  
 • Nem kis izgalmak után frenetikusra sikeredett a Szegedi Szimfónikusok és a Parafónia közös matiné koncertje Szegeden november 11-én. Köszönet a meghívó Lukácsházi Győzőnek, Gyüdi Sándor karnagy úrnak és Fabényi Rékának, no meg a gyerekeinknek, segítő tanároknak! A koncert után még kellemes városnéző sétán is voltunk a napfényes, gyönyörű őszi időben. Koncertképek és néhány szegedi felvétel, napkeltétől napszálltáig. Végre egy kicsit kimozdultunk Budapestről :-)
 • 2018 december 7.-e óta egyesületünk, "A zene mindenkié" Egyesület Príma díjas!
  Köszönet a díjért elsõsorban sérült gyerekeinknek, akik erre a szép munkára inspirálnak, köszönet az õket nevelõ és Egyesületünket már több mint húsz éve fenntartani igyekvõ szülõknek, köszönet a gyerekeinkkel foglalkozó pedagógusoknak, közülük is elsõsorban Fabényi Rékának a Parafónia zenekar felépítéséért, a sok szép koncertsikerért. Köszönet illeti Kõrösi Andreát aki tanártársaival több, mint 35 gyerekünket tanítja, Bíró Veronikával együtt létrehozta a Paracitera zenekart.
  Hála Heinrich Ullrichnak a színeskotta kidolgozásáért és Vetõ Annának a módszer Magyarországra adaptálásáért valamint Egyesületünk megalapításáért 1997-ben.
  Természetesen köszönettel gondolok az elmúlt két évtizedben nálunk megfordult tanárokra, zenekarvezetõkre, asszisztensekre is.
  Végül köszönet a Prima Primissima kuratóriumának a jelölésért és a döntésért.
  A munkát folytatjuk, ezzel is reménykedve sok, fogyatékkal élõ gyermek és fiatal életének szebbé tételében.
  Erdõs Kati
  A díjátadó gála visszanézhető itt.
 • Mint már sok éve hagyomány, a karácsonyi koncertet követő napon (december 16-án) kézműveskedtünk Szentendrén. Idén minket sem került el a grincsdivat. Mi is készítettünk kis para-grincsfákat :-) Az ebédet követően elmentünk megnézni a Hogyan nem lopta el Grincs a karácsonyt c. mesejátékot, majd lesétáltunk a gyönyörűen kivilágított szentendrei Fő térre, ahol a harmadik adventi gyertyát gyújtották meg, képek itt. 
1. félév:  
 • Januárban a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának művészetpedagógiai különdíját vehette át Parafónia zenekarunk vezetője, Fabényi Réka. Elismeréséhez sok szeretettel gratulálunk!
 • Januárban és februárban élénk sajtóérdeklődés kísérte munkánkat, a Kossuth Rádió vendégei voltunk, írt rólunk a Zala Megyei Hírportál (zaol.hu) és a Független Hírügynökség is.
 • Március elején születésnaposainkat közös bowlingozással ünnepeltük.
 • Március 15-e alkalmából Bérczi Zsófiát magas színvonalú munkája és példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésével jutalmazták. Szívből gratulálunk! 
 • Áprilisban a Kossuth rádió Vendég a háznál című műsorában hangzott el riport rólunk.
 • Május 16-án a fővárosi SNI-s gyermekeket tanító iskolák részére kiírt kulturális fesztiválon a Gennaro Verolino iskolában "Zene" kategóriában néhány tanítványunk kiváló eredményt ért el:
  Szabó Benedek metalofon, arany érem, Dudás Balázs zongora arany érem, Izsó Gergő citera arany érem valamint Horváth Bence saját iskolájának zenekarában metalofonosként ezüst érem.
  Ők mindannyian Kőrösi Andi tanítványai.
  Mindannyiuknak örömmel gratulálunk!
 • Június 30-án a tanév zárásaként Piliscsévre kirándultunk, ahol egy jó hangulatú napot tölthettünk el tanáraink jóvoltából.
2017
2. félév: 
 •  Július végén hagyományainkhoz híven ismét közel egy hetet tölthettünk el a Művészetek Völgyében, zenei tábort tartottunk, sok-sok programra látogattunk, és két nagy sikerű koncertet is adtunk: Monostorapátiban a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Vegyeskarával, Kapolcson pedig Szalóki Ágival közösen léptünk színpadra. Képek, és élménybeszámoló megtekinthető a Képek, videók menüpontban, a monostorapáti koncert hangfelvétele pedig meghallgatható a Zene oldalon.
 • Augusztus közepén Bérczi Zsófi nagy sikerekkel térhetett haza a FINA Masters Világbajnokságról, ahol több versenyszámban is indult. A sajtó is élénk érdeklődéssel kísérte Zsófit, a cikkek a Sajtó oldalunkon elolvashatók.
 • Augusztus 19-én Paraciterásaink Balatonszemesen szerepeltek sikeresen, a Nyármarasztó rendezvényen.
 • Szeptember végén Operakalandon jártunk az Erkel színházban.
 • November 5-től Gödöllőn volt látható a Muzsikusok félfényben című Mészáros Annarózsa fotóiból álló kiállítás, a megnyitón Kiss Ágnes (a Parafónia tagja) működött közre - KÉPEK 
 • November 18-án Kőbányán ünnepeltük Egyesületünk fennállásának 20. évfordulóját, az eseményről készült felvételek a Képek, videók oldalunkon tekinthetők meg
 • November 19-én és 26-án a Bartók Rádió Kezdőhang - Gyõzõ bácsival Hangszerországban című műsorában Lukácsházi Győző vendégei voltunk, a beszélgetés közben zenéink is hallhatóak voltak. 
 • December 14-én nagy sikerrel szerepelt Paracitera zenekarunk, Kőrösi Andrea vezetésével, a Megyeri gála c. rendezvény Kodály évet záró koncertjén.
 • December 23-án a november 18-i 20 éves jubileumi koncertről készült riport volt látható az M1 Esély magazinjában
1. félév: 
 • Január 14-én "Színes kotta - egy német módszer elterjesztése Magyarországon" címmel tanfolyamot tartottunk a módszerről - KÉPEK 
 • Februárban két részes videóanyagot forgattak rólunk, melyek itt tekinthetők meg:
 • Március elején több tanítványunk is születésnapját ünnepelte, melyet bowlingozással is egybekötöttünk. - KÉPEK
 • Május 6-án nagy csapattal ismét az Erkel színházban voltunk, Erkel: Bánk bán c. operáját láttuk az Operakaland akció keretében. 
 • 2017. május 13-14-én Kecskeméten jártunk: remek koncert az evangélikus templomban a ménteleki iskola gyermekkórusával, egykori zenekarvezetőnk, Megyesi(Rontó) Zsófi közreműködésével, másnap verőfényes Kecskemét: Városháza, Kodály Intézet,Leskowsky hangszergyűjtemény. Szép volt, jó volt, köszönjük! - KÉPEK
 • Májusban a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján több növendékünk is első helyezést ért el:
  • Izsó Gergő - citera
  • Szabó Benedek - metallofon
  • Dudás Balázs - zongora
  • Horváth Bence és csoportja - hangszeres zene

  Tanáruk: Kőrösi Andrea
Büszkék vagyunk rájuk és mindannyiuknak örömmel gratulálunk!

2016
 • December 29-én az Erkel Színházban közösen tekintettük meg a Billy Elliot musicalt, amelyre a belépőt tanítványaink ajándékba kapják karácsonyra. 
 • December 4-én a Tutta Forza zenekar előadásában Csajkovszkij: Diótörőjét hallgathatjuk meg Kőbányán.
 • December 3-án zártkörű rendezvényen lépett fel a Parafónia: Fogyatékosbarát munkahelyek díjkiosztó gáláján a Nemzeti Színházban. - KÉPEK 
 • Kis promóciós film készült november 27-én a Gödöllői Táncegyüttes fiataljaival, vezetőjük Ahmed Moussa meghívására. A gödöllőiek táncoltak, a Parafónia húzta a talpalávalót! Köszönjük szépen, nagy élmény volt :) - KÉPEK
 • November 17-én a XVI. kerületi Rácz Aladár zeneiskolában a Kertvárosi Pedagógiai napok keretében előadás hangzott el a színeskotta módszerről /előadó: Fabényi Réka/ és bemutatót tartott a Paracitera zenekar / vezeti Kőrösi Andrea /.
 • November 5-én a Tutta Forza zenekar 1956-os tematikájú koncertjét hallgattuk meg Kőbányán.
 • Október és november folyamán tanítványunk, Dudás Balázs egyéni hangszeres zongorajátékával a Speciális budapesti Ki mi tud versenyen első helyezést ért el, majd Kiskőrösön az országos versenyen saját korcsoportjában 3. helyezést ért el. Tanára Kőrösi Andrea. Szívből gratulálunk mindkettőjüknek!
 • Októberben több fiatalunk sikerrel szerepelt az FMSz Monoron megrendezett országos úszó bajnokságán. Gratulálunk nekik!
 • Szeptember 11-én Martonvásárra látogattunk idén is a Magyar Népdal Napjára.
 • Idén is egy zenekari tagunk képviselte Magyarországot az augusztusban Dél-Koreában megrendezésre kerülő speciális művészeti fesztiválon: Kováts Noémi és segítője Lovász Anita.
 • Július végén idén is a Művészetek Völgyében jártunk - hangulatképek
 • Június 25-én egy szép napot tölthettünk el: délelőtt Veron /tanárunk/ kisfiának keresztelőjén voltunk, zenekarunk apraja-nagyja keresztszülő lett! - képek itt 
  A keresztelő után Gyúróra látogattunk a Tordas Zoo Animal Rescue állatfarmra - képek itt,  és itt
 • Fiatal párunkról készült fotósorozat nyerte az idei Hemző Károly-díjat! - cikk és a képek itt
 • Június 3-án, a korábbi évekhez hasonlóan ellátogattunk a Hősök terére, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncertjére. - KÉPEK
 • Szintén május végén, a soproni hétvégét követően a Lauder Javne iskolában adtunk koncertet.
 • Május végén - június elején két tanárnőnket (Bíró Veronika és Márta Dóra) is anyai örömökkel áldotta meg a sors. Szívből gratulálunk és jó egészséget kívánunk nekik! :) 
 • Májusban a Fővárosi Kulturális Fesztiválon Kőrösi Andrea felkészítő tanárnőnk vezetésével több tanítványunk is (mindenki a saját iskolája színeiben) részt vett és mindenki ARANY MINŐSÍTÉST kapott. Íme az eredmények:
  • Szabó Benedek: egyéni-metallofon - arany és külön zsűri dicsérettel 
  • Dudás Balázs: zongora - arany
  • Izsó Gergő: citera - kiemelt arany
  • Horváth Bence: autista csoporttal- arany
   Mindenkinek szívből gratulálunk!
 • Május végén egy vidám hétvégét tölthettünk el Sopronban, Harkán és Doborjánban. Kirándultunk, városnéztünk és koncertet is adtunk. - KÉPEK
 • Április végén Mészáros Annarózsa "Muzsikusok félfényben" című fotókiállítása Székesfehérváron volt látható.
 • Április 16-án Székesfehérváron rendezett országos úszó bajnokságot a Fogyatékkal élők Országos Sportszövetsége, több számban is remek helyezést ért el több növendékünk is.
 • Márciusban Zsófi születésnapi bulit tartott, képek itt tekinthetők meg.
 • Február 6-án Győrben rendezett úszóversenyt a Fogyatékkal élők Országos Sportszövetsége, több számban is indult több növendékünk is.
 • Februárban Budapesten a Süti kávézóban (Ráday u.) volt látható a Muzsikosok félfényben című fotókiállítás. Bozán Berci és tanára, Garaguly István előadása a megnyitónképek

2015
1. félév:
 • Mészáros Annarózsa fotózott bennünket február 9-én - a képek munka közben készültek. Az elkészült képekből május 9-én fotókiállítás nyílt a Szilfa utcában.
 • Február 13-án a Kondri család jóvoltából és Bérczi Eszter szervezésében a Budapesti Operettszínházban néztük meg a Rómeó és Júliát. 
 • Élénk médiaérdeklődés kíséri a zenekar tevékenységét: februárban a Story4 TV Hír24 műsora, márciusban a köztelevízió Család-barát című műsora látogatott el hozzánk. (Az elkészült riportok a Sajtó menüpontban megtekinthetők.)
 • Március 29-én a Sas-hegyre kirándultunk (Felvételek a Képek menüpontban megtekinthetők.)
 • Június elején a Várkert Bazárban léptünk fel a Virtuózok döntőseivel, a média élénken foglalkozott a koncerttel, a Sajtó menüpontban megtekinthetők a kapcsolódó anyagok. Képes beszámoló a koncertről a a Képek menüpontban látható.
 • Koncert- és operalátogatások (Nemzeti múzeum, ELTE Radnóti isk., Opera, Erkel színház, Hősök tere)
2. félév:
 • Decemberben fiataljaink a szokásos szentendrei adventi kézműveskedésen vettek részt.
 • November végétől 2016. januárjáig a Muzsikusok félfényben című fotókiállítás Kőbányán látható a KÖSZI kávézójában (Kő Café, Előd utca 1.) 
 • Októberben több fiatalunk vett részt Székesfehérváron fogyatékosok számára rendezett úszóversenyen; Bérczi Zsófia Dunaújvárosban jótékonysági úszógálán vett részt, melynek bevételét a Jószolgálati Otthon számára ajánlották fel.
 • Október elején kirándultunk a Börzsönyben: Szendehelyen kézműveskedtünk, Diósjenőn kisvonatoztunk, kiállítást néztünk, zenéltünk, Katalinpusztán sétáltunk az erdőben. --> KÉPEK ITT és ITT
 • Szeptemberben a Muzsikusok félfényben c. fotókiállítás Dunaújvárosban volt látható, a Széchenyi István Gimnázium Szivacs galériájában (aula). A kiállítás megnyitója szept. 6-án volt, amikor szüreti mulatságon vettünk részt a gimnazistákkal közösen. --> Képek az eseményről riport a Dunaújváros Televízióban
 • Szeptember 13-án Martonvásáron jártunk, a Magyar Népdal napján. --> Képek
 • Július utolsó hetében idén is a Művészetek Völgyébe látogattunk. Délelőttönként próbáltunk, délután pedig a Völgy programjaira látogattunk. 
  Pénteken és szombaton 2 koncerttel zártuk a hetet Monostorapátiban és Kapolcson. Előbbi helyszínen a katolikus templomban a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarával, míg a kapolcsi katolikus templomban Szűts Aporral, a Virtuózok középdöntős zongoraművészével muzsikáltunk együtt.

  Képek a Művészetek Völgyéből

  A kapolcsi koncerttel egyidőben mondta ki Budapesten egyik fiatal óvópedagógus társunk, Márta Dóri a boldogító igent vőlegényének, Balázsnak. Neki szólt a távolból, a monostorapáti völgymisén kedvenc száma, a Greensleeves, mely az internet segítségével el is repült hozzájuk a lagziba!

  Greensleeves videó Monostorapátiból
  Ezzel kívánnak sok boldogságot a Parafónia fiataljai, tanárai és a szülők!  Smile
 • Idén augusztusban Bernáth Bori vehetett részt édesanyja kíséretében Dél-Koreában egy speciális zenei fesztiválon, képek itt!

2014:
 • 2014. május 30. Erkel színház: Hófehérke és a hét törpe / balett
 • 2014. augusztus:
  • Akkordlantos Zsófink az INAS-FID /International Sports Federation for Persons with Intellectual Disability/ Európa bajnokságon Liberecben 1 arany, 3 ezüst és 1 bronz érmet nyert, így érmei számát tekintve a magyar csapat legeredményesebb tagja volt! Gratulálunk!!!
  • A Parafóniában metallofonon játszó Bozán Bertalan (Berci) 2014. augusztus 3-10.között szép eredményekkel szerepelt Dél-Koreában egy fogyatékos művészeti fesztiválon. Néhány kép és édesanyja beszámolója itt!
 • 2014. szeptember:
  • Volt zenekari tagunk, Kinga szülinapi buliján jártak gyerekeink szeptember 27-én, Márta Dóri szervezésében. - Képek
  • Szeptember 26-án az Astoria szálloda kávézójában a Bartók rádió Muzsikáló délután című műsorának vendégei voltunk. Ajándékként október 16-ára, a Magyar Rádió Márványtermében tartandó koncertre jegyeket ajánlottak fel számunkra.
  • Születésnapokat ünnepeltünk, Isten éltesse Noémit és a két Tamást! - Képek
  • 2014. szeptember 14-én a Magyar Népdal Napján jártunk Martonvásáron. Zenevonattal utaztunk, majd a Csík zenekar, illetve a Romengo fantasztikus hangulatú koncertjét hallgattuk végig, végül megtekintettük az óvodamúzeumot. Zenés-videós beszámoló
 • 2014. október:
  • Egyesületünk néhány fiatalja a képek által illusztrált munkahelyen dolgozik. Október 1-én meg tudták nyitni apró ajándékboltjukat, ahol saját készítésű textil állatokat, "alakos" párnákat, fejlesztő babzsákokat lehet kapni. Mindenkinek ajánljuk: jó ajándék kicsiknek és nagyoknak, játéknak, fejlesztő eszköznek és kabalának is! Nyuszik, mackók, rénszarvasok, ördögök, manók minden változatban! A támogató vásárlással meg egy kis cég további fennmaradását segíthetitek!
  • A zene világnapján csodálatos hangversenyen jártunk a Zeneakadémián: ifj. Balázs János és Kállai Ernő kamarakoncertjén. - KÉPEK
  • Úszóverseny fiataljaink részvételével - KÉPEK
  • Október 18-án az Erkel Színházban jártunk, ahol A víg özvegy c. balettet tekintettük meg.
 • 2014. november:
  • November 23-án a Para-fitt Sportegyesület fiataljainak alkotásaiból álló kiállítás megnyitóján lépett fel "hétfői" haladó csoportunk - KÉPEK
  • "Hétfői" csoportunk nyilvános ötletbörze nyomán felvette a Paraband-a nevet.
 •  2014. december:
  • Fábry Marci a köztévé Család-barát című műsorában társműsorvezetőként szerepelt december 3-án.
  • Tanítványaink közül néhányan a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében hallgathatták meg a MÁV Szimfonikus zenekar hangversenyét december 6-án.
  • December 14-én a már hagyományos kézműveskedésen, karácsonyi ráhangolódáson vettek részt tanítványaink Szentendrén - KÉPEK
  • Jótékonysági borárverés bevételét, 61.000 Ft-ot ajánlottak fel a Parafónia zenekar és a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarának közös rendezvényeinek, koncertjeinek támogatására, melyet ezúton is nagyon szépen köszönünk! - részletek a borlicitről ITT és ITT

2013:

 • 04.06. Színházlátogatás :Erkel színház : János vitéz / Pomádé király sztorno !
 • 04.19. MÜPA: Budapesti Fesztivál Zenekar meghívása „Kreatív zenei filmpályázatának Gálájára"
 • 06.21.-23: Sopronba kirándultunk
 • 07.08.-12.: Zenei napközi próbahelyünkön záró előadással
 • 07.29.-08.03. Művészetek Völgye : intenzív zenei tábor
 • 10.05. Látogatás a Tordaszoo Állatmentő Farmon Gyurón
 • 10.19. du. 5 óra Erkel színház : Háry János
 • 10.29. vasárnap 12.00 - 14.00 óra, Szimpla kert: Közös lábos - mi főzünk és ebédre várunk minden minket támogatni kívánó éhes embert
 • 11.9-10 ill.15-16. Akkreditált tanfolyam a színes kotta módszerről
 • 12.1.-23. Luxemburgi karácsonyi Expo magyar standjának egyik kedvezményezettje az Egyesület, a vásár alatt az elmúlt években készült dvd filmek vetítése
 • 12.15. Karácsonyi kézműveskedés Szentendrén
 • 12.17. du 2 óra : Nagykovácsi Amerikai Iskola : Diótörő balett